Proje Hakkında

ART is LIFE

Okulumuzun ortak olduğu "Art is Life" (Sanat Hayattır) isimli eTwinning projemizde, Polonya'dan 1, Portekiz'den 1ve ülkemizin farklı illerinden 7 olmak üzere toplam 9 okul yer almaktadır. Projemiz, genel olarak müzik, resim, şiir, fotoğraf gibi sanatsal faaliyetleri içermektedir. Amacımız, sanatın hayatımızdaki yerini anlatırken, aynı zamanda öğrencilerimizi işbirlikçi çalışmaya teşvik etmek, İngilizcelerini, bilgi iletişim teknolojilerini kullanma yeterliklerini geliştirmektir.

Her okul proje koordinatör öğretmeni liderliğinde proje ekibini kurmuş ve proje çalışmalarına başlamıştır. Okulumuz da İngilizce öğretmeni Nagihan CAN ve 9 ve 10. sınıflardan gönüllü öğrencilerimizle proje çalışmalarını yürütmektedir. Şubat ayında proje ortaklarıyla projenin içeriği ve faaliyetleri planlanmış, ön çalışmalar yapılmış ve öğrencilerimizin katılımıyla etkinlikler başlamıştır.

İlk olarak öğrencilerimiz Web 2 araçları konusunda bilgilendirilmiş ve öğrencilerimizin hazırladığı posterlerden biri anket düzenlenerek proje posteri olarak seçilmiştir. Proje başlangıç etkinliklerinden olan Okul Tanıtım Videosu, Şehrimizin Tanıtım Videosu ve Proje Tanıtım Videosu da hazırlanmıştır.

Şubat ayında öğrencilerimiz kendilerini projede yer alan diğer öğrencilere İngilizce olarak tanıtmış ve İngilizcelerini günlük hayatta kullanmaya başlamışlardır. Ayrıca sanatsal yeteneklerini gösteren kısa videolar çekerek 'What is Art?' adlı ortak video çalışmasına katılmışlardır.

Mart ayında, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili olarak, Türk sanat tarihindeki öncü kadınlarla ilgili yapılan araştırmalar öğrencilerimizin hem İngilizcelerinin hem de genel kültürlerinin gelişimine katkıda bulunmuştur.

Proje çalışmalarımız planlandığı şekilde devam etmektedir. Çalışmalarımızı görmek ve gelişmelerden haberdar olmak için Art is life Youtube kanalımızı ve blogumuzu ziyaret edebilirsiniz.

18-03-2021

Projemizde yer alan bütün öğrencilerimizin 9 Mayıs eTwinning Günü için hazırladığı kartlardan oluşan mozaik çalışmamız.

Photo mosaic by: nagihancan @ Mosaically

Yayın: 18.03.2021 - Güncelleme: 09.05.2021 13:54 - Görüntülenme: 110