Proje Hakkında

Çalışmanın Adı

KİTABIM SENİN OLSUN KARDEŞİM ETWİNNİNG PROJESİ

Çalışmanın İçeriği/Konusu

KÜTÜPHANESİ OLMAYAN VEYA KİTAP EKSİKLİĞİ BULUNAN OKULLARA KİTAP YARDIMI PROJESİDİR.

Katılımcıları, Yürütücüleri

OSMAN YILDIRIM-YUSUF PEKCAN KONYA DOLAPOĞLU ANADOLU LİSESİ

ABDULLAH YILDIRIM- RİZE PAZAR ABDULLAH SAĞBAŞ ANADOLU LİSESİ

GÜLBAHAR KANDEMİR -KIRIKKALE BEŞİR ATAYLAY ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

GÜLCAN ÇALIŞKAN- KONYA ŞÜKRÜ DORUK KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

HAMİDE GÜVEN- KIRKLARELİ KOCAHIDIR MESLEKİ TEKNİK ANADOLU LİSESİ

PROJEDEKİ ÖĞRENCİLER

ŞEVVAL ULUSAL 10-D, VEDAT ÖLMEZ 10-D, DİLAY TİLKAN 10-D, NİSA TÜRE 10-D

ELİF SUDE KORKMAZOĞLU 10-K, BELİNAY DÜNDAR 10-K, YAĞMUR KARAKILIL 10-F

Danışman Öğretmenleri

OSMAN YILDIRIM

YUSUF PEKCAN

Yapılan Etkinliği Kısaca Özetleyiniz

Öğrencilerimizin sahip oldukları kitaplar (roman, hikâye vb. edebi eserler) ile ailesine, akrabalarına vb. kişilere ait olan kitapları (roman, hikâye vb. edebi eserler) ilçelerde, köylerde kütüphanesi bulunmayan okullarımız ve öğrencilerimiz ile paylaşacağız. Kütüphanesi olmayan okullarımız bu projemiz sayesinde küçük de olsa bir kütüphaneye sahip olabilecekler. Proje kapsamında roman, hikâye, şiir, deneme, makale vb. eserler olacaktır.

Etkinlikle İlgili Detaylı Açıklama Yapınız

HEDEFLERİMİZ
1.Öğrencilerimiz yardımlaşma,paylaşma gibi duyguları öğrenecek.
2. Öğrencilerimiz empati yeteneğini geliştirecekler.
3.Okuma alışkanlığını elde etmek isteyen ama kitap bulamayan öğrencilerimiz ise okuma alışkanlığı elde edecekler.
4.Kütüphane sayesinde öğrenciler okullarını daha işlevsel olarak kullanacaktır.
kısacası bu proje sayesinde kütüphanesiz okul , kitabı olmayan öğrenci kalmayacaktır.

ÇALIŞMA SÜRESİ

Ortak okullarımız ilk olarak kütüphanesi olamayan özellikle merkeze uzak ilçe , köy okullarını belirleyecektir. Bu bir tane okul da olabilir on tane okul da olabilir. Ortak okullarımızdaki danışman öğretmenler ''e-twining''i etkin kullanan , sorumluluk gereği öğrencileri sürekli yönlendireceklerdir.
1.Aralık ayında projede görev almak isteyen öğrenciler belirlenecektir ve twanspaceye kayıt olacaktır. Her danışman burada okul tanıtımı yapacaktır.
2.Aralık ayında kitap yardımı yapılacak okullar belirlenecek ve twanspacede paylaşılacaktır.
3.Aralık-Ocak ayında Twnaspace de öğrenciler temin ettiği kitapların fotoğraflarını paylaşacaklardır.
4.Ocak ayında twanspace Web2 araçlarıyla yapılacan çalışmalar broşür vb. yollarla paylaşılacaktır.
5.Şubat ayında toplanılan kitaplar türlerine göre ayırt edilecek ve türlerine göre her okul twanspace de kaç adet olduğunu paylaşacaktır.
6.Elde ettiğimiz kitapları okullara vereceğiz. bu sırada fotoğraf yoluyla bunları twnaspacede paylaşacağız.

Etkinliğin Nihai Hedefini Açıklayınız

Öğrencilerimizden beklediğimiz sonuç yardımlaşma ve paylaşma duygusunu geliştirmektir. Beklediğimiz diğer bir sonuç ise duygudaşlık yeteneklerini geliştirmektir

13-04-202113-04-202113-04-2021

Yayın: 13.04.2021 - Güncelleme: 13.04.2021 13:05 - Görüntülenme: 51