Ekm

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından 7.'si düzenlen Konya Kitap Günleri, Selçuklu Kongre Merkezinde devam ediyor. Konya Kitap Günlerinde, gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle ve önemli yazarların öğrencilerimizle buluşması.

1 milyon kitap, 250 yayınevi, 450 yazar ile büyük çaplı bir organizasyon olan Konya Kitap Günleri, bu yıl ünlü tarihçi Prof. Dr. Fuat Sezgin hatırasına gerçekleştiriliyor. 'Tüm Zamanların Baharı: Kitap' sloganıyla başlayan ve 27 Ekim tarihine kadar okurların hizmetinde olacak.

Ekm

2018-1-TR01-KA201-059698 "Integration of Museums into School Education AB üye ülkeleri olan Slovenya, İtalya, İspanya, Polonya, Yunanistan ve Türkiye'nin katılımıyla gerçekleştirilen projede Müzelerin bir ders planı dahilinde eğitime entegrasyonu amaçlanmaktadır. Bundan sonra Müze içi ve Açık hava müzelerinde verilecek eğitimlerin örnek ve ortak bir ders planı kullanılarak tüm taraf ülkelerde birlikte kullanılması, tarihsel envanterin eğitim ile harmanlanarak gençlerin hizmetine sunulması gerçekleştirilecektir.  Proje kapsamında ikinci uygulama Konya Selçuklu Dolapoğlu Anadolu lisesi öğrencilerimiz ile Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Nurhan Çamöz Açıkbaş tarafından ekim ayında Karatay Medresesi ve Etnografya müzesinde gerçekleştirilmiş, öğrencilerimiz etkinlikte kazandıkları bilgiler doğrultusunda proje çalışmalarına devam edeceklerdir.

Ekm

Yüz kırk öğrecimizle birlikte Konya Bilim Festivaline katıldık. Öğrencilerimiz bilimsel deney ve gösteriler ile deneyap atölye çalışmalarına katılmak suretiyle ülkemizin teknolojik hamlelerini yerinde görme imkanı buldular. Şehrimizi seviyoruz.

Ekm

Erasmus+ Programı kapsamında Türkiye'de güzel sanatlar, tarih ve coğrafya dallarından 18 öğretmen ile kapalı  açık pilot disiplinler arası ders uygulamalarını kapsayan ve program yüz yüze eğitimin başlamasıyla prooje uygulamaları hız kazandı.

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz koordinatörlüğünde yürütülen 2018-1-TR01-KA201-059698 Integration of Museums in to School Education adlı proje, AB üye ülkeleri olan Slovenya, İtalya, İspanya, Polonya, Yunanistan ve Türkiye'nin katılımıyla gerçekleştirilmiş bir proje etkinliğidir.  Projenin amacı; Müzelerin bir ders planı dahilinde eğitime entegrasyonudur. Bundan sonra Müze içi ve Açık hava müzelerinde verilecek eğitimlerin örnek ve ortak bir ders planı kullanılarak tüm taraf ülkelerde birlikte kullanılmasıdır.  Proje kapsamında ilk uygulama Çatalhöyükte okulumuz Dolapoğlu Anadolu lisesi öğrencileri tarafından gerçekleştirilmiştir.

Şbt

Değerli Öğretmen  Arkadaşlarım, Kıymetli Velilerimiz ve Sevgili Öğrenciler,

Konya Valiliği ve MEB tarafından 27 Şubat Cumartesi günü (bugün) basın açıklamaları yapılmıştır. İlgili açıklamalarda "1 Mart Pazartesi günü gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısında alınacak kararlar doğrultusunda, illerin risk düzeylerine göre eğitim ve öğretime yönelik yeniden düzenlemeler yapılacağı" ifade edilmiştir.

İlgili açıklamalar doğrultusunda 1 Mart Pazartesi günü başlayacak olan yazılı sınavlarımız şimdilik ertelenmiştir. 15 Şubat 2021 tarihinden beri uygulanmakta olan mevcut interaktif (uzaktan eğitim) ders programımız uygulanmaya devam edecektir. Yazılı sınavlarla ilgili yeni takvim netleşince  kurumumuz tarafından sizlere tekrar bilgilendirme yapılacaktır. Sağlıklı günler dileriz.

Dolapoğlu Anadolu Lisesi Müdürlüğü

Şbt

Türkiye Okullar Arası Zeka Oyunları Şampiyonası'nın Bölge Finalleri Sınavı'nda okulumuz başarılarından dolayı başarı belgesi kazanmıştır. Öğrencierimizi tebrik ediyoruz öğretmenlerimize ve bu başarıda payı olan herkese de teşekkür ediyoruz.